Prijavnine

Postopki sprejema

Dragi starši,

dobrodošli na Mednarodni šoli Ljubljana in v naši raznoliki mednarodni skupnosti. Postopek vpisa v šolo je lahko frustrirajoč in zmeden, zato vam ga želimo olajšati in vas po korakih popeljati skozi postopek vpisa vašega otroka (ali otrok) v LIS. Ta kontrolni seznam vam bo v pomoč pri vsakem koraku.

Koraki za prijavo

1 korak

Obiščite nas

Nič ni boljšega kot videti in doživeti našo šolo v živo. Dogovorite se za sestanek z našo administracijo in si oglejte naš kampus. Če niste prepričani, ali je šola LIS primerna za vašega otroka, vas spodbujamo, da se vaš otrok za dan ali dva pridruži našim razredom in izkusi, kaj ponujamo.

Možen je tudi virtualni ogled, če okoliščine to opravičujejo.

2 korak

Prijava

Prijavi je treba priložiti nevračljivo prijavnino v višini 450 EUR.
V postopku prijave je treba izpolniti naslednji obrazec (Popolna prijava), ki ga lahko izpolnite tudi prek spleta. Po prejetju prvega obrazca za prijavo skupaj z ustrezno kotizacijo vas bomo kontaktirali, da izpolnite dodatne obrazce v zvezi z zdravstvenim stanjem učenca in kontaktnimi podatki za nujne primere.

Obrazec za prijavo študenta/učenca

Obrazec za nujne primere in zdravstveno stanje

Obrazec za odjavo od kosil

Dodatni dokumenti, ki jih potrebujemo:

  • Kopija potnega lista ali osebne izkaznice s fotografijo
  • Kopija dokumentacije o cepljenju
  • Kopija dokumentacije o predhodnem šolanju in priporočilo za preteklo leto (5–11 let)
  • Kopija spričeval iz prejšnjih treh šolskih let in priporočilo za zadnja tri leta (starost 12 let in več)

Ko je vloga popolna, lahko učenca napotimo na razgovor/ocenjevanje.

3 korak

Ocenjevanje

Po pridobitvi vseh obrazcev za prijavo in pretekle šolske dokumentacije bo administrativna ekipa naše šole pregledala dokumente in poskrbela, da bo vaš otrok pred vpisom ocenjen z uvrstitvenim preizkusom iz matematike in angleščine (branje, pisanje in razumevanje). Preizkus, ki se uporablja, je merilo akademskega napredka NWEA (MAP); izvaja se na naši šoli in traja od ene do dveh ur. Za več informacij o testiranju MAP obiščite spletno mesto NWEA. Na podlagi rezultatov se predlaga, v kateri razred naj bi se uvrstil otrok.

LIS ne zahteva tekočega znanja angleščine za vpis, vendar starejši, kot je učenec, bolj je potrebno znanje angleščine. Mlajši učenci (do starosti 12 let) lažje pridobijo tekoče znanje angleščine v razredu. Pri starejših učencih (od 12 let naprej) bo sprejem učencev poleg njihovega predhodnega učnega uspeha odvisen tudi od njihovega znanja angleščine. Če otrok ne opravi osnovnega preizkusa znanja angleščine, se lahko vpiše v našo šolo s tečajem angleščine kot dodatnega jezika (EAL), ki ponuja inštrukcije intenzivne angleščine (IE) za izboljšanje znanja angleškega jezika in z možnostjo dokončanja nekaterih akademskih enot.

4 korak

Sprejem

in dodatni dokumenti
Po pregledu študijske dokumentacije in rezultatov uvrstitvenega testa MAP boste:

A) prejeli potrdilo, da je bil vaš otrok sprejet v LIS. Takrat boste prejeli obrazec za sprejem in obrazec za plačilo pristojbin, ki ju morate izpolniti;

ali

B) prejeli pojasnilo, zakaj vaš otrok žal ni bil sprejet v našo šolo. V nekaterih primerih lahko pride do situacij, ko ne moremo zagotoviti učnih sredstev, ki jih vaš otrok potrebuje, če ima določene posebne potrebe.

Dobrodošli v LIS-u!

Osebje za sprejem bo odgovorilo na vsa vaša vprašanja

01 2007870

office@lissa.si

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.