VPISI

Koraki

Dragi starši,

 

dobrodošli na Ljubljana International School (LIS) in v naši raznoliki mednarodni skupnosti. Postopek vpisa v šolo je lahko včasih kompleksen, zato ga želimo čim bolj poenostaviti in vas kot starše/skrbnike korak za korakom popeljati skozi postopek vpisa vašega otroka ali otrok v LIS.

 LIS sprejema prijave vse leto, spodnji seznam pa je pripravljen, da vam pomaga na vsakem koraku. Če pa bi v postopku vpisa vašega otroka v LIS imeli kakršno koli vprašanje smo vam z veseljem na razpolago. Pokličite nas ali pa nam pišite na: admissions@lissa.si.

Postopki  vpisa

1 korak

Obiščite našo šolo

Nič ni boljšega, kot osebno spoznati naše šolsko okolje, zato vas vabimo, da se dogovorite za sestanek z vodstvom šole in si ogledate naše prostore. Če se še vedno odločate, ali je šola LIS primerna za vašega otroka, vas vabimo, da se vaš otrok za dan ali dva pridruži našemu pouku in iz prve roke izkusi našo ponudbo.

Če nas želite obiskati, se obrnite na našo ekipo za sprejem na admissions@lissa.si

2 korak

Prijava

Sledite povezavi do Prijavnice. Ko bomo prejeli prijavnico, boste prejeli elektronsko sporočilo v katerem vas bomo prosili za dodatne dokumente, ki so potrebni da bo prijava popolna.

3 korak

Oddaja dokumentov

Sledi seznam dokumentov, ki jih je potrebno poslati na naslov admissions@lissa.si.

Vsi dokumenti morajo biti poslani v .jpg ali v .pdf formatu. Lahko pa jih tudi prinesete s seboj, ko pridete na osebni razgovor/obisk:

 • Fotografija (kot za uradni dokument)
 • Kopija dovoljenja za prebivanje in potnega lista
 • Potrdilo o cepljenju – za vrtec (obrazec je tukaj) ki mora biti izpolnjeno s strani pediatra
 • Starost od 5 do 10 let: Kopija spričevala preteklega  in trenutnega šolskega leta.
 • Starost 11-15 let: Kopija spričeval zadnjih treh šolskih let ( če spričevala iz prejšnjih treh let niso na voljo, pošljite razlago).

Srednješolci morajo predložiti uradna spričevala iz šole, ki so jo nazadnje obiskovali.

 

  4 korak

  Plačilo registracije

  Ko bomo prejeli vašo prijavnico in zahtevane  dokumente, boste prejeli račun za registracijo – enkratno nevračljivo plačilo v višini 750 EUR.

  5 korak

  Načrtovanje uvrstitvenega testa

  Z nami se dogovorite kdaj boste lahko opravili uvrstitveni test in se udeležili razgovora z vodstvom šole.

  – LIS uporablja računalniški prilagodljivi test NWEA Measures of Academic Progress (MAP), s katerim dobimo izhodiščne želene podatke o tem, kako razporediti bodočega učenca.

  – Učenci, stari šest let in več, bodo opravili uvrstitveni test MAP, s katerim se oceni učenčevo znanje branja, matematike in rabe jezika. Vsi trije testi se izvajajo v angleškem jeziku.

  – Učenci, stari osem let in več, prav tako napišejo pisno nalogo ali pisni esej, odvisno od njihove razredne stopnje.

  Rezultati MAP testov so le eden od načinov za določitev začetne razvrstitve učenca, seveda pa obstajajo tudi druge metode, ki nam pomagajo določiti pripravljenost in razvrstitev učenca.  

  LIS za vpis ne zahteva tekočega znanja angleškega jezika, vendar je znanje angleščine toliko bolj zahtevano, kolikor starejši je učenec. Mlajši učenci lažje obvladajo angleščino v razrednem okolju. Pri starejših učencih (12 let in več) je poleg njihovih predhodnih učnih rezultatov sprejem odvisen tudi od njihovega znanja angleščine.

  Če se pri uvrstitvenem testu ugotovi, da otrok ne obvlada angleškega jezika ali potrebuje dodatno pomoč, bo vključen v program intenzivne angleščine. Intenzivni program angleščine (IE) je namenjen izboljšanju znanja angleškega jezika in podpori pri pridobivanju spretnosti, ki so potrebne za uspeh pri rednem pouku na razredni stopnji.   Za ta program IE se zaračuna dodatna šolnina glede na otrokovo raven znanja.

  V nekaterih primerih otrok potrebuje dodatno učno podporo. Če šola meni, da je potrebno dodatno osebje za pomoč otroku pri izpolnjevanju njegovih individualnih učnih potreb, se zaračuna dodatna šolnina.  

  6 korak

  Obvestilo o sprejemu

  A) Po pregledu prijave, spričeval učencev in rezultatov uvrstitvenega testa boste prejeli obvestilo o sprejemu skupaj s pogodbo o izobraževanju in računom za plačilo prvega obroka šolnine. Po prejemu plačila ter podpisu in vrnitvi pogodb o izobraževanju boste prejeli pismo vodje šole skupaj z informacijami o prvem šolskem dnevu.

  Zavedamo se, da je začetek šolanja v novi šoli lahko poln mešanih občutkov. Vašemu otroku v prvih šolskih dneh dodelimo sošolca, ki mu bo pomagal kot “prijatelj”, da bo ta prehod čim bolj gladek. Starši bodo tedensko prejemali novice LIS, da bodo ostali povezani s šolsko skupnostjo in se seznanili s prihajajočimi dogodki in priložnostmi za sodelovanje v podporni skupini staršev in učiteljev (PTO).

  B) Če se ugotovi, da LIS vašega otroka žal ne more sprejeti, boste prejeli pojasnilo o razlogih, ki so pripeljali do odločitve.

  Če imate v kateri koli fazi postopka vpisa kakršna koli vprašanja ali pomisleke, nas preprosto kontaktirajte po telefonu ali e-pošti na naslov admissions@lissa.si.

  Pošljite nam svoja vprašanja:

  01 2007870

  admissions@lissa.si

  "*" indicates required fields

  This field is for validation purposes and should be left unchanged.