Mr. Nick Compton

Učitelj 11. In 12. Razreda

nick-compton@lissa.si

Nick Compton že 11 let na mednarodni ravni poučuje srednješolsko matematiko in zdravstvo. Pred prihodom v Slovenijo je poučeval matematiko na srednji šoli v Ekvadorju, poučeval pa je tudi v Vietnamu, Nigru, na Marshallovih otokih, v Federativnih državah Mikronezije in Južni Koreji. Pridobil je dve diplomi, in sicer iz vadbene znanosti in uporabne matematike.

Bistveni sestavini dobrega psihološkega počutja, ki sta potrebni za optimalno učenje in razvoj učencev, sta ustvarjanje pomena in občutek smisla v vsakdanjem življenju. Poudarjamo tudi možnost izbire, saj lahko učenci izbirajo, kako se bo njihovo znanje ocenjevalo v vsaki učni enoti, s čimer bo njihovo izobraževanje prilagojeno posamezniku.

Poleg tega bodo učenci prepoznali vrednost in namen svojega glasu, ko bodo vadili podajanje koristnih povratnih informacij, ne le za svoje vrstnike med medsebojnim ocenjevanjem, temveč tudi zase med dejavnostmi refleksije samega sebe.

Moji interesi vključujejo vse, kar je povezano z uporabno matematiko, fiziko, košarko, filozofijo, pozitivno psihologijo in zdravjem/dobrim počutjem, in vse »nerdovske« zadeve, kot so Vojna zvezd, Marvelovi stripi, Gospodar prstanov itd. V prostem času se rad ukvarjam s študijem matematične fizike, telovadbo/tekom, branjem in gledanjem košarke ter se družim z ženo (ki prav tako poučuje na MŠL!).