Mr. Simon Irving

Učitelj

simon-irving@lissa.si

Simon Irving ima deset let izkušenj kot pomočnik učitelja na mednarodni šoli, kjer je delal z učenci vseh letnikov, starimi od dveh do enajst let (vključno pri pouku angleščine kot dodatnega jezika). Veseli ga, da lahko številne nekdanje učence ponovno srečuje v vlogi koordinatorja MEPI. MEPI je program mednarodnega priznanja za mlade od štirinajstega leta. Z učenci rad dela tako v razredu kot zunaj njega in jim pomaga razvijati spretnosti za življenje.

Po Simonovem mnenju gre pri učenju za razumevanje tega, kako delujejo stvari. »V otrocih moramo vzbuditi zanimanje za čudesa sveta, v katerem živimo. Gre za željo po učenju!« Po njegovem prepričanju so otroci ob vsej čarobnosti, ki nas obdaja, naravno nagnjeni k temu, da širijo svoje znanje na način, ki je zanje zanimiv in vznemirljiv.

Večino prostega časa mu vzame njegov sedemletni sin, vendar pa ohranja nekaj skupnih interesov, kot so kuhanje, pohodništvo (malo), kampiranje, plavanje, kolesarjenje in celo golf! Občasno najde čas za dobro knjigo.