Mrs. Urša Šenk

Učiteljica slovenskega jezika

ursa-senk@lissa.si

Zakaj se ne bi naučili gledati na svet z druge perspektive? Učenje novega jezika ni le učenje novih besed za stvari, ki jih že poznamo, ampak je popolnoma nov način razmišljanja in opisovanja stvari okoli nas. Sposobnost obrniti stvari na glavo in pridobiti svež in drugačen pogled na svet je čudovita stvar, ki vzbuja radovednost in odpira naše misli za svetove, ki bi sicer ostali skriti. Urša verjame, da je treba otrokom vedno ponuditi najširši pogled na okolico, da lahko najdejo delčke, ki jih lahko svobodno raziskujejo in se z njimi poistovetijo. Z znanjem več kot enega jezika je to mogoče.

Po diplomi iz treh jezikov (slovenščine, angleščine in nemščine) na Univerzi v Ljubljani je Urša živela in poučevala v treh različnih državah. Te tri jezike je poučevala na vseh ravneh za otroke in odrasle iz različnih kulturnih okolij. Oblikovala je tudi jezikovne tečaje, ki učence spodbujajo k temu, da se z jezikom spoprimejo lahkotno in ga govorijo dokaj hitro.

V prostem času ne kuha, rada pa je v naravi, se ukvarja z jogo, preživlja čas s svojo družino in prijatelji, vedno prežeto z veliko humorja. Je tudi certificirana inštruktorica smučanja, vendar smučanja ni poučevala niti en dan v življenju.