Mrs. Zhanna Montgomery

Učiteljica intenzivne angleščine in vodja človeških virov

zhanna-montgomery@lissa.si

ozdravljeni, sem Zhanna Montgomery iz Memphisa v ameriški zvezni državi Tennessee. Zelo sem vesela, da se pridružujem skupnosti šole MŠL.

V svoji karieri sem se posvečala tako človeškim virom kot izobraževanju. Imam 12 let izkušenj s poučevanjem na osnovni, srednji in višji stopnji. Poučevala sem intenzivno angleščino, razredni pouk v osnovni šoli in predmete v nižji srednji šoli, v srednji šoli pa tudi zaključni raziskovalni projekt in program mednarodne mature za ustvarjalnost, delovanje in prostovoljstvo. Živela in delala sem v Kirgiziji, na Malti, Kitajskem, v Indiji in Kazahstanu.

Imam magisterij in licenco za poučevanje angleščine kot tujega jezika, ki sem jo pridobila na The College of New Jersey, magisterij poslovne administracije Univerze Union v Jacksonu v Tennesseeju in diplomo Blue Mountain College v Mississippiju.

Enajst let sem delala kot vodja človeških virov v dveh velikih ameriških in kanadskih korporacijah, kjer sem skrbela za upravljanje prejemkov in nadomestil, zaposlovanje in usposabljanje ter skladnost z zakonskimi in varnostnimi predpisi. Imam certifikat višje strokovnjakinje za človeške vire in sem aktivna članica Društva menedžerjev za človeške vire (Society of Human Resources Managers).

Moji strasti sta učenje o kritični pedagogiki in reševanje živali. Uživam v glasbi, književnosti in filmu.