Ms. Macarena Cossio

Pomočnica vzgojiteljice predšolskih otrok in učiteljica španščine

macarena-cossio@lissa.si

Zdravo, sem Makki (krajše za Macarena) in sem vzgojiteljica predšolskih otrok. Imam več kot sedem let izkušenj z delom v mednarodnih šolah z otroki, mlajšimi od sedem let, ter s poučevanjem drugega jezika za predšolske in osnovnošolske otroke. Pred kratkim sem v Barceloni končala magistrski študij socialnega in izobraževalnega dela, s čimer sem nadgradila svojo diplomo s področja izobraževanja.

Poučevanje je moja strast, radovednost pa zame pomeni pot do znanja, rasti in novih dogodivščin. Ko otroka zanima nekaj, kar vidi okoli sebe, bo začel postavljati vprašanja in ustvarjati nadvse zanimive teorije, da bi razložil, kaj se dogaja, kar je najpomembnejše orodje za vsakodnevno učenje.

Verjamem, da je odgovornost nas učiteljev in staršev, da ohranimo njihov čut za čudenje in otrokom dovolimo, da sprašujejo o vsem, kar vidijo, vonjajo, otipajo in okusijo. Kajti na koncu bo radoveden otrok postal radovedna odrasla oseba, ta pa bo vse življenje še naprej razvijala nove ideje.

Nora sem na umetnost in ročna dela in sem tudi »DIY-girl«! Kadar nisem v službi, me verjetno najdete v trgovini z ustvarjalnimi potrebščinami ali pa na Pinterestu iščem ideje za dekoracijo in urejanje doma. Rada se ukvarjam tudi z različnimi športi in potujem.