Ms. Sara Blair

Učiteljica 9. In 10. Razreda

sara-blair@lissa.si

Sara Blair že skoraj desetletje poučuje na mednarodni ravni. Svojo kariero je začela s poučevanjem v osnovni šoli, a se je po nekaj letih preusmerila v poučevanje angleščine v srednji šoli in se ni nikoli več ozrla nazaj. Poučevala je v Ekvadorju, Vietnamu, Nigru, na Marshallovih otokih, v Kanadi in na Tajskem. V Kanadi je diplomirala iz študij otrok in mladine ter angleščine, v Avstraliji pa je diplomirala iz izobraževanja.

Jezik, ki ga uporabljamo, je bistveno bolj pomemben, kot se mnogi zavedamo. Prek jezika ustvarjamo pomen in prek iskanja pomena ustvarjamo jezik. Pri pouku angleščine bi morali učenci spoznavati književnost, do katere lahko vzpostavijo odnos, nove ideje, s katerimi se še niso srečali, in sposobnosti, s katerimi jih lahko razčlenijo ter najdejo način, kako bolje razumeti svet in sebe. Zato v tem razredu učenci berejo knjige, v katerih so zastopani raznovrstni liki, teme in žanri. Raziskujejo različne smeri razmišljanja in spoznavajo različne poglede, s katerimi si lahko pomagajo pri iskanju smisla in cilja lastnega življenja.

Saro zanimajo pisanje, branje, fotografija in jezikoslovje. Rada bere neleposlovne knjige, saj se tako neprestano izobražuje. V prostem času se ukvarja s fotografiranjem divjih živali in veliko potuje z možem, ki prav tako poučuje na MŠL.